ARAMA

21 Temmuz 2007 Cumartesi

Pazar neşesi 2 +16

Sevgilisinin kendisini aldattığını öğrenen kadın çılgın intikam planını otoyolda giderken yürürlüğe koymuş.. Sevişir ayaklarına işi ilerletmişken, hart diye ısırıp koparmış, arabayı süren adamın teşkilatını ve anında arabanın açık camından fırlatmış.. Alet gidip, arkadan gelen arabanın ön camına çarpıp iz bıraktıktan sonra uçmuş..
O arabada da bir baba ile ilkokul öğrencisi kızı..
Küçük kız "O neydi baba" demiş.. O yaşta kıza ne desin adam. Aklına ilk geleni atmış..
"Hiiç.. Bir böcek çarptı o kadar!.."
"Ne böcekti ama baba" demiş, küçük kız.. "Hayvandaki aleti gördün mü?.."


Biyoloji dersinde öğretmen doğanın etkileri ve hayvanların çevreye uyum sağlamaları konusunu anlatıyormuş..
"Söyleyin bakalım!" demis, "Dil balığı neden yassıdır?"
Küçük Joe el kaldırmış.. "Söyle Joe!" demiş öğretmeni.. "Amcam anlatmıştı efendim!" demiş Küçük Joe.. "Dil balığı yassıdır, çünkü Balina onu becerirken altında kalmış.."
"İğrenç birşey bu Joe!" demiş öğretmen, "Bu konuyu ailenle görüşeceğim!. Neyse, şimdi konumuza dönelim.. Neden istakozların gözleri başlarının dışına fırlamıştır?"
Küçük Joe tekrar el kaldırmış. "Sana ikinci bir şans veriyorum!" demiş öğretmeni..
''Amcam anlatmıştı efendim'' demiş Küçük Joe, "Balina, dil balığını becerirken İstakoz onları görmüş ve gözleri şaşkınlıktan dışarı fırlamış.."


Temel, uygarlıktan sıkılmış, Ferrari'sini satıp Afrika'ya gitmiş. Balta girmemiş ormanlara yerleşip yamyam olmuş. Bir gün kabilenin Kendin Pişir, Kendin Ye lokantasına girmiş ve takma bacakla çıkmış!..



Bütün bebekler ayni sayıda hücreden oluşurlar. Embriyodaki hücreler 9 ay boyunca gelişerek çeşitli organları oluştururlar. Sorun erkek bebeklerin oluşmasında çıkar.. Hücre sayısı aynı olduğuna göre, o önde sallanan alet nasıl oluşacak. Bilim adamları araştırma yapmışlar ve erkek üreme organını oluşturan hücrelerin nerden geldiğini bulmuşlar.. Beyinden.. Yani erkeğin beyin hücrelerinden bir bölümü aşağılara göç edip, erkek cinsel organını oluşturuyorlar. Böylece kız çocuklar erkek çocuklardan daha akıllı uslu oluyorlar.

Çocuklar ergenlik çağına gelince sorun daha da büyüyor. Çocuk büyüdükçe sadece beyinleri arasındaki fark büyümüyor, düşünme merkezleri de değişiyor. Kadın başı ile düşünürken, erkek düşünceleri bir ölçüde, aşağılara göç etmiş eski beyin hücrelerinde oluşuyor.

Tabii sorunun büyüklüğü erkekten erkeğe değişiyor.

Bazı erkeklerde aşağı göç eden beyin hücresi sayısı az. Bunlar hemen tüm mental kapasiteye sahip ama, seks açısından çok sıkıcı adamlar oluyorlar. Bunlara tıp dilinde "Cumhuriyetçi" deniyor..

Bazılarında daha çok beyin hücresi aşağı iniyor.. Tıp dilindeki isimleri, "Demokratlar!.."

Çok ender olarak hemen tüm beyin hücreleri aşağı göç etmiş erkekler var. Bunlara da "Sayın Başkan" diyoruz!..


Bir zamanlar bir Mükemmel Adam vardı. Mükemmel Adam birgün Mükemmel Kadına rastladı. Mükemmel bir törenle evlendiler. Birlikte yaşamları da tabiatıyle mükemmeldi.

Bir karlı yılbaşı gecesi bu mükemmel çift arabaları ile giderken yol kenarında güç durumda kalmış bir yaşlı adama rastladılar. Durdular. Baktılar ki, yaşlı adam, geyiklerin çektiği kızağını kaybetmiş Noel Baba.. Onu arabalarına aldılar.

Giderken yol ve hava şartrları daha da kötüleşti. Üçlü, bir kaza geçirdi. Ve içlerinden sadece bir tanesi kurtuldu.

Hangisi?..

Tabii Mükemmel Kadın.. Çünkü bu üçlü içinde gerçekten var olan sadece odur. Bugün herkes, Noel Baba ve Mükemmel Erkek diye birşey olmadığını bilir.

..Ve de..

Dünyada Noel Baba ve Mükemmel Erkek diye birşey olmadığına göre, arabayı kullanan Mükemmel Kadındır. Bu da ortada niye bir trafik kazası olduğunu açıklar.

Hiç yorum yok: